Tapahtuman oletuskuva

Teatteriin! Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin ja taiteilijatapaaminen

20.9.2023 17:30

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -näytelmä ja taiteilijatapaaminen

keskiviikkona 20.9. Kansallisteatterissa

taiteilijatapaaminen kello 17.30, esitys kello 19

Millaista on tuntea itsensä erilaiseksi niin vieraiden kuin tuttujen keskellä? Miten Somaliasta Suomeen muuttaneen pienen tytön pelon ja häpeän tunteet kääntyvät nuoren naisen rohkeudeksi puhua siitä, mistä ei yleensä puhuta?

Vastauksia tarjoaa palkitun ihmisoikeusaktivistin Ujuni Ahmedin kasvutarina Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin. Se ilmestyi Ahmedin ja kirjailija Elina Hirvosen kirjana vuonna 2022 (WSOY), ja kirjaan pohjautuva näytelmä saa kantaesityksensä Kansallisteatterissa 21.9. HSJ:n jäsenillä on mahdollisuus nähdä näytelmä jo päivää ennen, ennakkonäytöksessä keskiviikkona 20.9. Näytelmän esitykset ovat ensimmäinen kerta, kun Kansallisteatterin Suuren näyttämön päärooleissa nähdään afrikkalaistaustaisia naisia.

Ennen esitystä kuulemme kello 17.30 alkaen Ahmedin ja näytelmän ohjaajan Satu Linnapuomin ajatuksia siitä. Tapaaminen kestää noin puoli tuntia ja on yhteinen toisen vierailijaryhmän kanssa. Tapaaminen on Kansallisteatterilla, ja tila täsmentyy lähempänä tilaisuutta. Kansallisteatterin Suuren näyttämön käyntiosoite on Vilhonkatu 11, Helsinki. 

HSJ on varannut näytökseen 25 lippua. HSJ:n tukema jäsenhinta lipulle on 20 euroa. Tarkemmat tiedot saapumisesta ja lipusta saat lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman päättymisaika on arvio, koska teatteri päivittää tiedon näytelmän kestosta ensi-illan alla.

Ilmoittaudu viimeistään 16.8. Tervetuloa!

 

HSJ:n tapahtumajärjestelmän palveluntarjoaja vaihtuu, minkä vuoksi tapahtumailmoituksia on väliaikaisesti kahdessa järjestelmässä. Ilmoittaudu tapahtumaan tai sen jonoon uudessa järjestelmässämme alla olevan painikkeen kautta. Jos tapahtuman ilmoittautumisaikaa on jäljellä, jätä huomiotta tämän sivun alalaidassa oleva virheellinen teksti llmoittautumisajan päättymisestä. Pahoittelut häiriöstä siirtymävaiheessa. Siirry ilmoittautumaan painikkeesta:

Siirry ilmoittautumaan tästä

Tapahtuman ilmoittautuminen on päättynyt. Tiedustele peruutuspaikkoja tapahtuman yhteyshenkilöltä.

Ajankohta

Alkaa:   20.9.2023 17:30
Päättyy:   20.9.2023 22:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Järjestäjä

Toiminnanjohtaja Nina Erho

050 3798 155

nina.erho (at) hsj.fi