The Art of Creativity

sunnuntaina 3.10. klo 12.00–15.00

Taidepedagogi Katriina Haikalan työpajassa kutsutaan esiin luovuutta, innostusta ja osallisuutta piirtämisen, performanssin, improvisaation ja sanallisen ilmaisun avulla. Se sopii kaikille ikään, sukupuoleen, taiteelliseen harrastuneisuuteen tai osaamiseen katsomatta. 

Monitaiteellinen työpaja auttaa myös käsittelemään omia tunteita ja antaa työkaluja itsetuntemukseen taiteen keinoin. Ennen kaikkea työpaja luo turvallisen ympäristön heittäytyä ja haastaa omia mukavuusalueita, tunnistaa ja vapautua oman mielen kriittisyydestä. Uutta luomalla olemme luovuuden lähteillä!

 

Kolmetuntisen työpajan jokaisessa työskentelyvaiheessa käytetään taiteelliseen työskentelyyn perustuvia menetelmiä:

1. Minä, sinä, me. Tutustuminen ja luottamuksen rakentaminen improvisoiden, keskustellen ja piirtäen. 30 min.

2. Läsnäolo. Varmistamme, että olemme läsnä itsellemme ja toisillemme, metodina piirtäminen. 30 min.

3. Räjäytys. Erilaisia luovuutta lisääviä harjoituksia piirtäen, sanallisen ilmaisun ja improvisaation kautta. 30 min.

4. Kriitikko ja kannustaja. Osallistujat analysoivat omaa sisäistä puhettaan ja tuottavat analyysista teokset. Menetelminä piirtäminen, sanallinen ilmaisu ja performanssi (itselle tuotettu teko, ei varsinainen esitys). 60 min.

5. Kotiin vietävää. Osallistujat reflektoivat työpajassa oppimaansa ja pohtivat, mitä haluavat muistaa työpajasta. Miten voimme soveltaa oppimaamme arjessa tai työssä? 30 min.

 

Nykytaitelija, fasilitaattori ja taidepedagogi Katriina Haikalalla on 15 vuoden kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta niin kotimaassa kuin kansainvälisissä organisaatioissa ja hankkeissa. The Art of Creativity -luovuustyöpajametodi on hänen kehittämänsä.

Työpajan hinta on 37 euroa kaikille SJL:n jäsenille ja ryhmään otetaan mukaan enintään 20 osallistujaa. Työpaja järjestetään Arabian kaupunginosassa Kääntöpaikan tiloissa.

Osallistuthan vain terveenä. Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten turvallisuusmääräyksiä ja näistä annetaan tarkemmat ohjeet osallistujille ennen työpajaa.

Tilaisuuden järjestää Helsingin Seudun Journalistit.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Tapahtumapaikka

Kääntöpaikka
Intiankatu 1
00560 Helsinki

Järjestäjä

Toiminnanjohtaja Johanna Sillanpää

0505522045

johanna.sillanpaa@hsj.fi

© Alex Merveroux 2021

Koulutettu taiteilija, taidepedagogi, valmentaja, fasililitaattori, life coach. Katriina Haikalalla on 15 vuoden kokemus kansainvälisistä yhteisöllisistä taideprojekteista, työpajojen fasilitoimisesta ja niin johtavaa kuin luovaa työtä tekevien ihmisten valmentamisesta.